zaterdag 8 februari 2020

"Laipni un garsigi edieni"!

"Laipni un garsigi edieni" is Lets voor "Welkom en smakelijk eten" want Velta (afkomstig uit Letland), Erik (collega van Niki) & hun dochter Anna hebben ons vandaag uitgenodigd voor een "Letvian Cooking Event" en ze hebben er veel werk in gestoken om voor ons hele lekkere Letse gerechten te maken.







Ik maak naar willekeur een opsomming van een aantal gerechtjes die bijzonder goed in de smaak vielen. Op de foto's hier beneden zie je vlnr. Biezpienmaize (Letse kaastaart), Tomati in Gurki Krejumu (tomaat/komkommerslaatje) & Buljona Piradzini (bladerdeegpaketjes met rundsgemalen).



Verder was er ook nog vlnr. Silke Kazoka (een haring slaatjes), Sprotmaizes (sprotjes op zwart brood) & Janu-Siers (een zure melkkaas die vooral gegeten wordt tijdens de Letse viering van de zomerzonnewende)


De Riekstini (een soort cakjes gevuld met caramel) viel vooral bij mij erg in de smaak terwijl Niki zich tegoed deed aan de Debesmanna (een veenbessenmousse in melk).



Niki is nog volop aan het herstellen want zijn operatie is nog maar een weekje geleden en dus houden we het een aantal uurtjes later alweer voor bekeken maar al bij al was het een gezellige avond waarop we van deze héérlijke gerechten konden proeven! Paldies (bedankt) Velta, Erik & Anna!
Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten