vrijdag 20 januari 2023

VIW & BMSO New Years Party

Het begin van een Nieuw Jaar gaat meestal gepaard met de gekende feestjes en voor ons is dat het "Vlamingen-In de-Wereld-New-Year's-Dinner" op zaterdag 14/1 in DC. De avond begint stipt om 7pm en eindigt al even stipt om 11pm want qua timing zijn ze hier wel erg precies en "nog wat blijven hangen" is helemaal geen optie!



We toasten met een glaasje Prosecco en het wordt alleen nog maar gezelliger als blijkt dat Tom (een Limburger uit Ham) en zijn verloofde Micheline (uit Gent), in mei in ons eigenste kasteel van Alden Biesen gaan trouwen. Verder zitten Patrick en Lieve nog bij ons aan tafel en hun vrouwen maken deel uit van het VIW-bestuur.


De opkomst is toch beduidend minder dan de laatste NY-Party die we hadden in 2020.

Mijn goede vriend Barry - The Belgian Beer Ambassador - en ik hebben altijd plezier als we mekaar op die feestjes treffen. Je ziet dan ook aan de foto dat dat vanavond niet anders is terwijl we genieten van een blond "Abdij-van-Herckenrode"-biertje.


Het eten wordt in buffetvorm aangeboden en is er eentje om "U" tegen te zeggen want we starten met een overheerlijke Kreeft uit Maine als voorgerecht.

De hoofdmaaltijd is gratin met een groenten-melange en verder kunnen we kiezen uit gerookt- of in de oven gebakken varkensgebraadje met een appelsien sausje of vis.


Met Micheline & Tom hebben we zo'n goeie klik (Limburgers onder mekaar hé!) dat we uitgenodigd worden om op hun pre-huwelijks feestje in het Belga-Café in DC. Lieve Micheline & Tom, dank jullie wel voor de super-gezellige avond en voor de uitnodiging! We kijken er alvast naar uit om jullie een fijne "send-off-naar-België" te bezorgen!


Op vrijdag 20/1 is het tweede feestje aan de orde en dat gaat door op BMSO. Vandaag heeft iedereen zijn/haar steentje bijgedragen om al die lekkernijen klaar te maken.

Ingrid heeft de Asian-wrap gemaakt, Patrick & Sara maakten garnalen cocktail, Thessa bracht spaghetti mee en Roos-Marie ontfermde zich over de pulled-pork.

Zodra iedereen er is, al het eten klaar staat en we voorzien zijn van een drankje, houdt Dirk zijn speech en wordt er getoast op het Nieuwe Jaar en een Goede Gezondheid.



Stijn heeft zijn pizza-oventje meegebracht en bakt à la minute heerlijke pizza's, maar ik geniet vooral van de spaghetti van Thessa en de lasagne van Cynthia.

De dessertje zien er allemaal prima uit, maar ik hou me aan de Hasseltse speculaas die Mupke gebakken heeft. Ik ben niet echt een dessert-fan, maar die lust ik wel...


Ik vrees toch dat ik na deze 2 intense (maar oh zo lekkere!) NY-Party's de riem moet gaan aantrekken want ik ben al ettelijke kilootjes bijgekomen en dàt was niet de bedoeling. Vanaf volgende week toch maar eens beginnen met regimen (denk ik)...
Dominique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten