Het is Thanksgiving en dat is iets dat hier in de USA heel groots en in familiekring gevierd wordt. Maar omdat onze familie in België zit (maar ook door...jawel, weeral maar eens Covid) hebben we besloten dat we dit feestje gewoon thuis met z'n 2-tjes gaan vieren. Zo meteen gaan we met de voorbereidingen beginnen, maar eerst heffen we het glas op jullie allemaal want ook wij zijn "dankbaar" voor zovele grote en kleine dingen in ons leven...voor de kids & de kleinkids, voor familie & vrienden én voor het feit dat we de kans kregen om dit 2de (tijdelijke) avontuur in de USA te ondernemen.
Met z'n 2 duiken we de keuken in en beginnen aan de pompoensoep. Het zware werk - het stuksnijden van de pompoen - laat ik liever aan D over.
Als alle groenten gewassen & versneden zijn en de soep staat te pruttelen, is het tijd om de kalkoen "onder handen te nemen" want ik wil een Orloff-kalkoenfilet maken. Alleen al het ontvellen en ontbenen van dat beestje is een hele karwei.
Eén van de filets én het karkas (voor een volgende soep) van deze vogel belanden in de diepvriezer terwijl de andere meteen wordt klaargemaakt.
Na een paar uurtjes gezellig samen kokkerellen kunnen we aan tafel en - al zeg ik het zelf - het was een héérlijke maaltijd die afgerond wordt met een frambozen-dessert!
Het is net omdat we - door onze avonturen in Utah én hier in Maryland - zoveel nieuwe tradities hebben leren dat ik in België "the best of both worlds" zou willen combineren. Vooral omdat we mijn kinderen dankbaar zijn dat zij ons altijd gesteund hebben in deze avonturen! Happy Thanksgiving allemaal!
Ingrid
Geen opmerkingen:
Een reactie posten