Woensdag 14 komt Deedee ons opzoeken in het hotel en 's middags hebben we een lunch-afspraak met onze ex-Layton-buren. Dit "opnieuw moeten afscheid nemen" valt ons erg zwaar want de kans dat we mekaar hierna nog terug zien, wordt nu wel erg klein vermits we volgend jaar terug naar België verhuizen en Niki waarschijnlijk met de hele F-16 wereld niks meer zal te maken hebben vermits hij "op pensioen" zal gaan.
Tegen 5pm worden we op de Social verwacht en die heeft iedere keer een thema. Dit jaar is het "Honky Tonk"...een verwijzing naar het Wilde-Westen. We wisten dat Dane moest figureren als Indiaan, maar wat zag hij er bijzonder knap uit in een Lakota Sioux uitrusting. Uiteraard moest Ingrid die haartooi ook eens uitproberen.
Dan geven we ons over aan de spelletjes zoals het bijl gooien of "Axe Trowing", maar dat is niet zo simpel als het eruit ziet. Als Ingrid gooit komt ook de Sheriff even kijken...
Het "pijl & boog schieten" gaat ons beter af, maar na afloop moeten we natuurlijk ook de pijlen gaan terugzoeken in dat bos...valt dàt effe tegen!
Het is hier heel gezellig met BBQ eetstandjes en bars zowel binnen als buiten.
Ja...we hebben dan wel al zoveel jaren hier in de USA achter de rug, maar voor ons is dit "smores maken" tòch nog iets nieuws. Heel tof om te doen, maar vooral heel lekker!
Er is een live orkest en Maria (DTE) is Ingrid's partner-in-crime op de dansvloer, maar het duurt tot we bij het hotel weer afscheid nemen eer we Frank - Maria's man en samen met haar CEO van DTE - te zien krijgen. Maria & Frank, we loved seeing you both here in Utah again, but we know we'll stay in touch anyway! Have a safe and smooth flight back home and see you soon in the DMV!
Het is inmiddels alweer donderdag 15. De meetings zijn gedaan maar wij besluiten nog een paar dagen vakantie te houden. We lunchen opnieuw met Lily & Hector...
...en 's avonds oganiseerd de BE- Office van Hill AFB een etentje voor alle Belgen.
Op vrijdag 16 maken we een uitstap naar het Wasatch National Forest. We willen ons allereerste uitstapje ooit in Utah nog eens opnieuw gaan doen en naar het weerstation rijden helemaal boven op de berg want van daar hebben we een prachtig uitzicht.
Helaas is de weg er naar toe in een zodanig slechte staat dat we bij dit mooie plekje wél nog even kunnen genieten, maar dan rechtsomkeer moeten maken.
Ons "herinneringstochtje" gaat verder naar het mooie Antelope Island. Als we over de cosyway er naar toe rijden valt het ons meteen op dat het "Great Salt Lake" nòg meer aan 't opdrogen is dan wat we ons herinneren van 8 jaar geleden.
De kleine haven met zijn talloze bootjes is nu een kale, verdroogde vlakte geworden.
Dan rijden we het eiland op, maar als we hier in de richting van de bergen kijken is er zo goed als geen water meer te zien en binnenkort kunnen de bizons en ander wild (zoals de coyote) dat hier leeft, zomaar gaan oversteken naar het vaste land.
We rijden naar het andere eind van het eiland in de hoop dat we die bizons te zien krijgen en ons geduld wordt danig op de proef gesteld, maar we worden er wél voor beloond. Plots duikt hier een kudde tevoorschijn en kijkt het alfa-mannetje ons even aan om te zien of de kust veilig is om zijn kudde te laten oversteken. Ja hoor...doe maar rustig aan, want deze Belgen hebben er erg lang naar uitgekeken jullie terug te zien en hebben nu alle tijd van de wereld om jullie gade te slaan!
We blijven hier nog even voor de mooie zonsondergang en rijden dan naar onze vrienden Kristy en Oliver, die ons uitnodigden om bij hen te gaan logeren.
Zaterdag 17 is onze laatste volledig dag ten huize van Kristy & Oliver en zij hebben voor een verrassing gezorgd. Ze nemen ons mee naar een Tequila-branderij.
Hier in deze "New World Distillery" gaan we zometeen de hele uitleg krijgen over de Agave plant en het branden ervan om zo tot de alom bekende Tequila te komen.
We worden er hartelijk ontvangen en zijn klaar voor de rondleiding.
Na een eerste gedeeltelijke uitleg, volgt ook een eerste proeverij...
De "agave-tequilana" of "blauwe agave" - die het basisbestanddeel van tequila is - gedijd het best op een hoogte van 5000ft (1500m). De uiterste punten van deze plant kunnen tot 7ft (2m) hoog worden (zie link). Eer je tot het juiste resultaat voor dit drankje komt, worden er nog andere kruiden zoals bv. jeneverbes aan toegevoegd.
Na al die uitleg, volgt een proeverij van deze erg lekkere "Wasatch Blossom"-tequila, die zowel qua kleur, uitzicht en smaak erg op een Sherry lijkt.
Olli, Kristy, ik en Niki genieten ervan (maar wij vooral van het gezelschap)! Dear friends, thank you so much for taking the time to bring us to this unexpected place!
Na een heerlijke dag en al even supergezellig spelletjes-avond is het tijd voor nog enkele blijvende herinneringen met dit leuke gezelschap en hun hond Fritzy.
Zondag 18 om 10am is het tijd om afscheid te nemen van onze vrienden en van Utah! We hebben een heerlijke tijd gehad, maar zoals steeds komt er helaas ook aan dit liedje een einde. To all our Utah-friends...we're happy to have been here again. We've missed you and this place so much, but now it's high time for all of you to come visite us either in Annapolis or in Belgium...what ever comes first!
Ingrid
Geen opmerkingen:
Een reactie posten